Борис Йотов стана пети на скиф на световното по гребане до 23 години, което се провежда в Пловдив. Шампион стана канадецът Тревър Джоунс, а в тройката влязоха още южноафриканецът Кайл Шонби и Натан Вержицки-Жимчик от Полша.

"Доволен съм от участието си във финала и гребането си в него. Малко съм разочарован, че не успях да се преборя за медал, но това ще ме стимулира да работя още по-упорито", каза Йотов.

Десислава Георгиева завърши трета в Б финала на скиф. В последните метри тя беше изпреварена от Золанта Гадани от Унгария и се нареди девета в крайното класиране в дисциплината. 

В другия Б финал с българско участие двойката скул Рангел Кацарски и Марио Симеонов завършиха пети. С това те останаха 11-и в крайното класиране.

Президентът на Международната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан постави отлична оценка за организацията

Всички медалисти от световното поставиха автографите си върху "лодката на приятелството". Президентът на Международната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан постави отлична оценка за организацията.

"Всичко премина повече от добре и това е огромна крачка към шампионата на планетата за мъже и жени през идното лято", заяви Ролан.

В класирането по медали на първо място убедително е Италия с пет златни, три сребърни и два бронзови пред Холандия (3 златни, 1 сребърен) и Великобритания (2 златни, 2 сребърни, 1 бронзов).

Дневник