Правителството ще разгледа Проект на постановление за промени в Постановление № 110 на МС от 2010 г. за създаването на Съвет за развитие към Министерския съвет. Това предвижда проектопрограмата на министрите за днешното редовно правителствено заседание. Точката е внесена от министър-председателят Бойко Борисов.

Кабинетът ще разгледа и Проект на постановление за приемане на списък на продуктите, свързани с отбраната, както и списък на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос.

Министрите ще гласуват Проект на решение за разрешаване преминаването през и пребиваването на територията на страната с невоенен характер на съюзнически и чужди въоръжени сили във връзка с провеждането на съвместна българо-американска подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCES - 17.1“ - PLATINUM LION 17-2. Правителството ще обсъди и Проект на решение за изменение на решение № 707 на МС от 2014 г. за прекратяване участието на формирования и военнослужещи от въоръжените сили на България в операцията на международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан и разрешаване участието на до 110 военнослужещи с личното им въоръжение и екипировка и военна техника от въоръжените сили на страната в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Агенция "Фокус"