"Лудогорец" отстъпи с 0:2 при гостуването си на "Апоел" (Беер Шева) в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Българският първенец изигра откровено слаб двубой в Израел, допускайки елементарни грешки в защита.

Преди почивката разградчани така и не се ориентираха на терена, а в 19-ата минута Нуакаме изведе "Апоел" напред. През втората част тимът на Георги Дерменджиев заигра доста по-добре, но пропиля отлични шансове и си плати.

Вторият гол за домакините беше дело на резервата Охана, който наказа груба грешка на цялата защита.

За пореден мач Джонатан Кафу беше един от най-слабите футболисти на разградчани, но въпреки това остана на терена през всичките 90 минути.

От самото начало и двата отбора показаха, че няма да отстъпят и сантиметър, като си размениха по няколко доста остри и опасни влизания.

Първата опасност беше на сметката на домакините, като в 14-ата минута Гадир се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше блокиран от Пластун.

Домакините заложиха на преса в собствената си половина и много бързо изнасяне на играта, главно чрез подавания към фланговете. На лявото крило Антъни Нуакаме взе превес срещу Лукас Саша, благодарение на големите си габарити. За капак защитникът не получи и никаква помощ от Кафу пред себе си.

В 19-ата минута израелския тим откри, като именно Нуакаме беше в центъра на събитията. Той направи двойно подаване с Меликсон и засече острото центриране на капитана пред погледа на слисаната защита на разградчани – 1:0!

"Лудогорец" опита да отговори веднага, като в 25-ата минута Марселиньо стреля от фаул. Неговият удар беше спасен от Хаймов, но при добавката Вандерсон не се ориентира достатъчно бързо.

"Апоел" бързо усети слабостите на "Лудогорец" по фланговете, където крилата не помагаха на кайните защитници. В средата на терена Дяков и Анисе тотално отстъпиха в битката, като много рядко печелеха единоборствата с противниците.

След слабо първо полувреме, "Лудогорец" получи отличен шанс да изравни в началото на втората част. Марселиньо изведе Вандерсон очи в очи с вратаря в 48-ата минута. Последният обаче взе най-грешното решение, залагайки на технично прехвърляне, с което дори не уцели празната врата.

Българският отбор заигра с по-голямо самочувствие след паузата, но Вандерсон още на два пъти не успя да се възползва от добри възможности. Халфът предпочете да действа индивидуално вместо да подава.

За сметка на това играчите на "Апоел" увеличиха агресията и не се притесняваха да извършват нарушения.

Въпреки, че двубоят не вървеше, Дерменджиев не потърси промяна в състава си, като първата му смяна дойде едва четвърт час преди края. Треньорът на шампионите не посмя да извади бразилските си играчи, повечето от които отново разочароваха с изявите си.

Вместо "Лудогорец" да успее да материализира по-големия брой положения след почивката и да изравни, се случи точно обратното, като от нищото "Апоел" стигна до втори гол.

В 78-ата минута Дяков и Пластун само изгледаха как резервата Михаел Охана овладява между тях и с плътен шут с левия крак опъна мрежата за втори път.

До края на двубоя почти не се игра, а единственото положение беше изстрел от фаул на Натанаел, който обаче не застраши вратаря.

Реваншът между двата тима е след седмица, като "Лудогорец" се нуждае от 2:0, за да играе минимум продължения.

Дневник