Във връзка със Световната седмица на кърменето, която се отбелязва  всяка година от 1 до 7 август, Регионалната здравна инспекция в града съвместно с Училището за бременни към Комплекс за социални услуги за деца и семейства и с Центъра за майчино и детско здраве стартират кампанията със среща-дискусия, съобщиха организаторите.

По време на срещата, която ще се проведе на 1 август от 9.00 ч. в залата на здравната инспекция, ще има и беседа с видео показ на тема „ Кърмене“.

Центърът за майчино и детско здраве пък отваря вратите си от 1 до 5 август всеки ден от 9.00 до 16.00 ч. за всички бременни и майки. В Центъра на ул. „Калоян“ №1 ще се провеждат консултации с демонстрация на кърменето и ще бъдат раздавани здравно-образователни материали, свързани с кърменето, здравословното хранене на бременната жена и кърмачката.

Тази година Световната седмица на кърменето, която се отбелязва в повече от 120 страни с основна цел популяризирането и насърчаването на кърменето на бебетата, се провежда под мотото “Подкрепяме кърменето – ЗАЕДНО”.

ШУМ.БГ