Мария Шарапова разкри, че любовта й към тениса се е увеличила след 15-те месеца, които прекара извън кортовете заради наказание за употреба на допинг. Носителката на пет титли от Големия шлем смята, че може да се завърне към най-добрите си дни.

Рускинята, която е на 30 години, се върна на корта през април и участва на турнирите в Щутгарт, Мадрид и Рим, преди контузия в бедрото да я извади от сезона на трева.

"Последните две години бяха по-тежки, отколкото очаквах. Моята страст към играта никога не е намалявала, но ми беше тежко да гледам отстрани. Смятам, че през това време заобичах още повече тениса и желанието ми за игра се увеличи", написа Шарапова в колонката си за The Players' Tribune.

Тя се готви усилено за сезона на твърди кортове в Северна Америка. Шарапова ще участва на турнирите в Станфорд и Торонто и обеща да даде всичко от себе си.

Рускинята не пожела да отговаря на бивши тенисисти и Южени Бушар, която в последно време постоянно критикува и напада Шарапова заради употребения допинг.

"Винаги съм се изправяла лице в лице с моите критици, но не отговарям. Не бягам от проблемите и точно това съм показвала в цялата си кариера. Не съм от хората, които отвръщат на лошите думи", добави Шарапова.

Dnevnik.bg