"Ботев" и "Маритимо" завършиха при нулево равенство в първия си мач от третия предварителен кръг в Лига Европа. Двата състава изиграха тактически срещата, а развръзката остава за реванша.

"Ботев" стоеше добре организиран и търсеше възможностите се в нападение. Пловдивчани имаха няколко шанса пред вратата на португалския си съперник, но не се възползваха.

След надлъгването в Бургас двата състава насочват вниманието си към реванша след седмица.

Първото полувреме премина в борба в средата на терена. Първата добра възможност беше за "Маритимо" в четвъртата минута, когато след удар на Родриго Пиньо топката мина покрай гредата.

В 27-ата минута Тодор Неделев стреля от далеч и топката мина на над вратата. Седем по-късно Йордан Минев имаше ключова намеса в отбрана.

"Ботев" започна дейно второто полувреме и в 49-ата минута създаде добро положение. Омар Косоко от дясно центрира и Фернандо Виана стреля с глава, но топката мина покрай гредата. Пет минути по-късно Виана спря топката пред наказателното поле и Неделев я ритна с десния крак, но право в ръцете на вратаря.

"Маритимо" отговори с два удара на Веса - при първия той проби, но стреля покрай вратата, а малко по-късно Иван Чворович спаси. В края се появиха притеснения за "канарчетата", тъй като Неделев получи спазъм и беше сменен.

Dnevnik.bg