Звездата на "Барселона" Неймар не слиза от заглавията в последните няколко седмици. Бразилецът, който упорито е спряган за трансфер в ПСЖ, отново привлече вниманието върху себе си, след като се сби със съотборник.

Социалните мрежи разпространиха видео, на което се вижда как Неймар влиза в юмручна схватка с Нелсон Семедо. Десният бек и звездата на каталунците се гонят по терена, опитвайки се да се ритнат един друг.

Страстите са потушени от Хавиер Масчерано, който разделя двамата един от друг. След това обаче Неймар продължава да преследва съотборника си и да му иска обяснение, преди да бъде спрян окончателно от Серхио Бускетс.

Според медиите в Испания напрежението около бразилеца в последните седмици го кара да си изпуска нервите постоянно. Издания, близи до отбора, твърдят, че Неймар е твърд в решението си да напусне.

"Той не иска да играе втора цигулка на Меси. Неймар е на 25 години и вярва, че му е време да спечели Златната топка, ако играе за друг голям отбор", пишат в Испания.

Спекулациите се засилиха в последните часове и с изказване на халфа Иван Ракитич. Хърватинът обясни, че Неймар е изправен пред трудни решение.

"Естествено, че всичи в отбора искаме той да остане при нас. Много е нужен на "Барселона", но каквото и да избере, ние ще уважим неговото решение. Само искам да му кажа, че никъде няма да получи тази привързаност, на която се радва тук", каза плеймейкърът.

Дневник