Етиопецът Чала Бейо беше изхвърлен за две години от лекоатлетически състезания, след като е атакувал и ударил треньора си. Атлетът останал недоволен, че не е избран в състава на своята родина за световното първенство, което започва следващата седмица.

Бейо се състезава на 3000 метра стипълчейз, но няма големи успехи в кариерата си. На Игрите в Рио той не успя да премине сериите.

По време на тренировъчен лагер в Адис Абеба, Бейо се е скарал с треньора Йоханес Мохамед, който се грижи за подготовката на бегачите на 3000 метра.

"Чала е бил раздразнен, тръгнал е към треньора и го е ударил в лицето, директно стоварвайки юмрук в неговото око, след което е побягнал", каза говорителят на федерацията на Етиопия Силеши Бисрат.

От федерацията по лека атлетика уточниха, че полицията все още издирва лекоатлета, който се е покрил.

В състава на Етиопия попадна трикратната олимпийска шампионка Тирунес Дибаба, която ще бяга на 10 000 метра. Другата звезда на тима – Маре Дибаба ще защитава титлата си в маратона.

Изненадващо в отбора не попадна 35-годишния Кенениса Бекеле, който има три олимпийски титли и държи рекордите на 5000 и 10 000 метра.

Dnevnik.bg