"Аз суджук не ям, имам високо кръвно. Близките ми го знаят това."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандала "Суджукгейт". Той беше предизвикан от разследване на прокуратурата срещу вече бившия депутат и активист на ГЕРБ в Добрич Живко Мартинов.

Мартинов е обвинен в системен рекет срещу местни бизнесмени, като според прокуратурата местен месопроизводител е бил принуждаван да се разделя с големи количества суджуци. Мартинов му обяснявал, че месото е предназначено за премиера.

Заради обвиненията депутата напусна парламента и беше изключен от ГЕРБ. От прокуратурата заявиха, че нито един суджук не е стигнал до премиера.

"Всеки негодник незабавно е изритван и от парламента, и от партията. От Фидосова до Живко Мартинов всички, които влизат в нерегламентирани контакти, напускат партията и парламента, но БСП не предприема нищо спрямо своя депутат, който е купувал гласове в Пловдивско за парламентарните избори", заяви Борисов, който присъства на откриването на логистичен център в с. Кабиле, Ямболско.

Премиерът визира "червения" депутат Манол Генов. Срещу него има разследване за купуване на гласове в ромската махала в Асеновград. 

"Този депутат гласува закони вече 1 месец, а нашият на секундата изчезна", продължи Борисов, който още заяви, че го е срам от депутати като Мартинов.

В тон с вътрешния си министър, премиерът отрече да се връщат "годините на насилието".

Причини за такива сравнения станаха поредицата случаи на показни побои през последните дни.

Според Борисов темата е преекспонирана, с цел да се отклони вниманието от "ръста в икономиката, нулевата инфлация и инвестициите".

По думите на премиера, пострадалите при побоите не са съдействали на разследването, но разследващите са установили истината по оперативни данни и тя ще бъде оповестена след няколко дни. 

Вести.бг