"Черно море" записа трети пореден успех в Първа лига, след като надигра с 1:0 "Дунав" (Русе). Варненци играха за първи път от 14 месеца насам на собствения си стадион "Тича" и това им донесе успех.

Единственото попадение отбеляза Илиас Хасани, който беше точен в 66-ата минута. Срещата изгледа и спортния министър Красен Кралев.

Преди почивката по-чисите положения бяха на сметката на гостите. В 25-ата минута Бранимир Костадинов стреля от малък ъгъл, но съфамилникът му от "Черно море" Мартин изби от голлинията. 

През втората част варненци вдигнаха оборотите и в 66-ата минута поведоха. Хасани се възползва от колективна грешка в защитата на "Дунав" и с плътен шут от 10 метра откри.

До края русенци се хвърлиха вабанк, но нямаха късмет, след като в 75-ата минута Юлиян Ненов уцели гредата.

"Черно море" е единствения отбор с три победи в първите три кръга от новия сезон. Освен това варненци все още не са допуснали гол в мрежата си.

Междувременно стана ясно, че халфът на варненци Илиан Илиев – младши ще продължи кариерата си в Португалия. Талантът, който е син на бившия играч и треньор на тима Илиан Илиев, преминава в "Академика" (Коимбра).

Роденият през 1999 г. Илиев е национал на България до 18 години. Той дебютира за представителния тим на "Черно море" през септември миналата година, влизайки като резерва срещу "Лудогорец".

Халфът тръгва по пътя на баща си, който направи сериозно име, именно в Португалия. Илиев старши игра за "Бенфика", с който спечели Купата, "Маритимо" и "Салгейрош", прекарвайки близо седем години по португалските терени.

Дневник