За втора поредна година Шумен ще е домакин на турнира за купата на България по плажен хандбал. След отличната организация миналото лято, федерацията отново гласува доверие на шуменци и им даде домакинството на надпреварата.

9 отбора, 5 при мъжете и 4 при жените, ще играят за трофея. При жените „Шумен“ ще защитава първата си позиция от миналата година, а при мъжете ще има нов носител на купата, след като „Локомотив“ Варна се отказа от надпреварата в последния момент заради организационни проблеми.

Мачовете ще се играят на покрития с пясък терен на комплекс „Аква парк“. И при мъжете, и при жените, схемата ще е среща всеки срещу всеки, а носителите на купата ще са тимовете с най-много победи.

Турнирът започва на 19 август, събота, от 9,30 часа със срещата при мъжете между „Раховец“ Горна Оряховица и домакините от Шумен. Мачовете продължават и на следващия ден, а закриването на надпреварата и награждаването на победителите е предвидено за 14,00 часа в неделя, 20 август.

При мъжете участват: „Локомотив“ ГО, „Шумен“, „Железничар“ София, „Добруджа“, „Раховец“. При дамите за купата ще спорят: „Шумен“, „Ники спорт“ Сливница, ПТГ „Панагюрище“, „Панагюрище“.

ШУМ.БГ