Пламъци, обхванали 10 хил. кв. м. в местността „Орехите“ край село Риш, гасиха пожарникарите в събота вечерта, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Сигнал за пожар в сухи треви е получен в 23:03 часа. На място е пратен противопожарен екип от УПБЗН- Смядово. На помощ в гасенето са  се включили и трима служители от Горско стопанство. Пожарът, който е без материални загуби е потушен с 500 л. вода. Спасени от пламъците са 5 декара орехова градина.

50 декара смесена гора край село Векилски е спасена след пожар в сухи треви. Сигнал за пожара бил получен на 19 август в 17:53 часа. Екип от противопожарната служба в Каолиново е погасил пламъците , разпрострени на площ от 30 000 кв.м. с помощта на 4 тона вода.

В съботния ден екипите на пожарната са локализирали и потушили пожар в сухи треви в село Крива река. Пламъците са обхванали площ от около 40 000 кв.м. Пожарът, в който не са допуснати материални загуби е загасен с 4 тона вода. Потушен е пожар на сметището в гр. Смядово, за гасенето на който са ползвани 500 л. вода.

Шест са получените сигнали за произшествия по време на неделното дежурство на екипите в РДПБЗН- Шумен. В 07:30 часа е получено съобщение за пожар в сухи треви село Единаковци. Пламъците били погасени с 1000 л. вода. Екип от Шумен е реагирал след сигнал за запалена суха трева край село Мараш. Пожарът е овладян и погасен с 300 л. вода. Още три пожара без материални загуби са погасени на ул. “Станционна“ в Шумен, в местността „Еньовец“ край Каспичан и на ул. “Плиска“ в Нови пазар.

ШУМ.БГ