Нападателят на "Евертън" Уейн Рууни сложи край на кариерата си в националния отбор на Англия. "Това е наистина тежко решение, което обсъдих със семейството си, с мениджъра на "Евертън" и с най-близките до мен", обяви 31-годишният футболист в изявление.

Рууни е голмайстор в националния отбор за всички времена, като има 53 попадения в 119 срещи.

Селекционерът Гарет Саутгейт да го покани отново в състава за мачовете с Малта (1 септември) и Словакия (4 септември) от квалификациите за световното първенство в Русия. Миналата година заради неубедителната си форма в "Манчестър юнайтед" играчът остана извън националния отбор.

Нападателят каза, че оценява желанието на Саутгейт да го върне в състава, но смята, че е дошло времето да се оттегли.

"Да играя за Англия винаги е било специално за мен. Всеки път когато бях викан като играч или капитан, беше истинска привилегия и благодаря на тези, които ми помогнаха", заявява Рууни.

Нападателят е в добра форма, като вече вкара два гола за "Евертън". Той стана едва вторият футболист, достигнал границата от 200 гола във Висшата лига (след Алън Шиърър - 260).

"Да напусна "Манчестър юнайтед" беше трудно решение, но знам, че направих правилния избор със завръщането си у дома в "Евертън". Сега искам да насоча цялата си енергия да помогна на отбора да бъде успешен."

Рууни допълва, че винаги ще остане страстен фен на Англия. "Едно от малкото неща, за които съжалявам, е, че не успях да бъда част от силно представил се английски отбор в голям турнир." Надеждите на нападателя са, че сегашните национали ще се обединят, водени от амбицията си.

"Един ден мечтата ще се превърне в реалност и очаквам да съм част от нея като фен или изпълнявайки някаква длъжност", завършва Рууни.

Dnevnik.bg