Женският национален отбор по волейбол спечели втора победа в световните квалификации в Ротердам. Момичетата на Иван Сеферинов надделяха над Чехия с 3:1 (18:25, 26:24, 25:16, 25:21) след почти два часа игра.

Ден след успеха на Словения, съставът се разправи с Чехия и увеличи сериозно шансовете си да се класира на световните финали в Япония догодина.

Успехът не дойде никак лесно, след като двата отбора бяха изключително равностойни. Чехкините поведоха в първия сет и не изпуснаха водачеството. След много силна игра в следващите части обаче българките обърнаха резултата в своя полза.

Втората част се оказа ключова, като в нея чехкините оказаха най-голяма съпротива. В третия гейм нямаше такава интрига, защото българският състав победи на 16 точки.

В последния сет двата тима се движеха точка за точка, като Чехия успя да поведе с 18:16. Последва силна серия на българките, които стабилизираха играта си и затвориха мача.

Най-резултатна стана Елица Василева, която завърши с 19 точки. Добриана Рабаджиева и Емилия Димитрова добавиха по 15.

Възпитаничките на Иван Сеферинов вече имат актив от шест точки и водят в своя поток. Утре е последният мач на волейболистките срещу Гърция.

Дневник