Автомобилният състезател Христо Манолов отново е герой в полицейски клип за пътната безопасност. Разпространеното днес от пресцентъра на ОД на МВР видео е част от инициативите, имащи за цел намаляване на пътния травматизъм в региона.

В 81-секундния клип Манолов е зад волана на своето състезателно Мицубиши Лансър. В различни пътни ситуации, заснети по шуменските улици, той припомня най-важните правила за безопасност – спазване на ограниченията на скоростта, уважение и толерантност към участниците в движението и към пешеходците. 

Манолов участва за втори път в полицейски видеоклип. Миналата есен той се снима заедно с републиканския драг рейсинг шампион Станчо Неделчев по повод инициативата Европейски ден без загинали на пътя.

„За мен беше удоволствие да участвам отново в кампания на полицията, защото  при шофиране безопасността трябва да е на първо място. Правилата трябва да се спазват“, каза за ШУМ.БГ Христо Манолов. 

От началото на годината до края на август в областта са станали 432 пътно транспортни произшествия. От тях 54 са тежки. 12 души са загинали в катастрофи, ранените са 61. Нарушенията на водачите през първите осем месеца на годината са 27 600. От тях за скорост са 7991. Зад волана след употреба на алкохол с над 1,2 промила са седнали 116 водачи.

„Призоваваме водачите да спазват правилата за движение! Да пазят своя и живота на останалите участници в движението“, казаха от полицията.

ШУМ.БГ