От началото на септември до момента 53 акта са издали само общинските инспектори за неправилно паркиране. Още 60 други нарушители са установени при съвместни проверки на общинските служители, полицията и КАТ. Глобите и по ЗДвП и Наредба №1 са от 50 до 200 лева.

Това съобщи днес на брифинг в общината Борислав Станев, гл. инспектор в дирекция „Устройство на териториите“.

„Септември месец винаги засилваме проверките и по за нарушения на Закона по пътищата, и  по Наредба № 1. Обръщаме внимание за спазване правилата за паркиране около училища, детски градини, болницата и поликлиниките, натоварените улици в града, на автобусни спирки, тротоари“, каза Станев. Като пример за най-голям брой нарушения за неправилно паркиране той посочи бул. „Славянски“, ул. „Цар Освободител“, зоните на кръстовищата в града, пред учебните заведения, пл. "Възраждане" и др.

Освен проверките – самостоятелни и съвместни, общинските инспектори изпращат и снимки с неправилно паркирани МПС. „Направили сме снимки на 120 автомобила, които сме изпратили в полицията. Сигналите са придружени с протокол, и с обяснителен текст за всеки един от случаите“, обясни Станев.

Днес той коментира и въпросът с премахването на автомобили излезли от употреба. За последните две седмици доброволно са премахнати 16 коли и принудително – една. Образувани са още 10 процедури по новооткрити автомобили.

ШУМ.БГ