Извънреден градски транспорт до Шуменската крепост за историческия фестивал „Доблест и слава“ осигуряват община Шумен и „Шумен – пътнически автотранспорт“, съобщиха от пресцентъра на общината.

Автобусите ще се движат на 22 и 23 септември, ще бъдат обозначени с табели, на които е изписано Исторически фестивал „Доблест и слава", а цената на билета е 1 лв.

Автобусите ще се движат по следния маршрут със спирки на: Кооперативния пазар на бул. „Симеон Велики", зала „Младост“, бензиностанция „Шел“, Професионална гимназия по икономика, хотел „Шумен“, „Томбул джамия“, Парк „Кьошкове“, „Шуменска крепост“.

На 22 септември, петък, първият автобус ще тръгне в 13.00 часа от спирката на Кооперативния пазар. Колите ще се движат през час, като последните автобуси от Шуменска крепост към града ще потеглят в 18.30 часа. На 23 септември, събота, първият рейс е в 10.00 часа също от спирката на пазара. Автобусите ще се движат отново на всеки кръгъл час през целия ден и последният от Шуменска крепост към града ще бъде пак в 18.30 часа.

ШУМ.БГ