Попизпълнителите Аврил Лавин и Бруно Марс оглавиха класацията за "най-заразни" знаменитости в интернет на фирмата за антивирусен софтуер "Макафий", предаде "Ройтерс". Това означава, че търсенето на информация за тях онлайн носи най-висок риск от сблъсък със зловреден софтуер - 22% в случая с Лавин.

В топ пет са още певците Карли Рай Йепсен, бившият член на момчешката група One Direction Зейн Малик и Селин Дион. Пускането на имената им в търсачките често връща подозрителни линкове и страници, които заразяват компютрите с вируси. Най-опасна според проучването е фразата "Avril Lavigne free mp3".

В класацията доминират музиканти, макар че могат да се намерят и актьори като Ана Кендрик, Дженифър Лопес и изгряващата звезда Хайли Стайнфелд. Десетката завършват Калвин Харис, Джъстин Бийбър, Диди (Шон Комбс), Кейти Пери и Бионсе. Любопитно е, че половината от тях са канадци.


Няма обяснение защо именно Лавин е "най-опасна". Известно време певицата бе извън светлината на прожекторите заради заболяване от лаймска болест, но бе обещала нов албум през тази година.

Dnevnik.bg