Започва реализирането на два от проектите от Инвестиционната програма на община Шумен – за благоустрояване на кв. „Тракия“ и на ул. „Тича“. Средствата за ремонтите са над 4 млн. лв. и са по ОП „Региони в растеж“.

За двата проекта администрацията обяви обществени поръчки и избра изпълнители на ремонтните дейности. Шуменската фирма „Автомагистрали - Черно море“ ще благоустроява кв. „Тракия“, а софийската „Виа конструкт груп“ - ул. „Тича“.

„Ремонтите трябва да стартират тази година. Изчакваме да мине 10 дневния срок за обжалване на решенията и ако няма такива пристъпваме към сключване на договорите“, каза за ШУМ.БГ заместник-кметът Боян Тодоров.

„Виа конструкт груп“ ЕООД трябва да изпълни ремонтите по ул. „Тича“ за 22 календарни дни за 758 753,75 лв. без ДДС. Строителят трябва да извърши цялостно асфалтиране на улицата, да възстанови и изгради елементите на уличното платно, които са в лошо състояние и много повреди вследствие на дългогодишната експлоатация.

За 201 календарни дни и за 2 722 211,37 лв. без ДДС „Автомагистрали - Черно море“ АД ще облагороди части от кв. „Тракия“.

В квартала трябва да се извърши ремонт и облагородяване на пешеходните алеи, тротоарите и прилежащите зелени площи, да се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение, да се повиши енергийната ефективност, чрез изграждане на енергоспестяващо улично осветление.

ШУМ.БГ