"Лудогорец" запази дистанцията от една точка от лидера ЦСКА след победа с 4:1 като гост над "Септември" (София). Във втори пореден мач шампионите изоставаха с 0:1 на почивката, но след различно представяне през втората част стигнаха до трите точки.

Крис Гади откри за "Септември" в 44-ата минута след прекрасна солова акция, а през втроото полувреме точни за разградчани бяха Джоди Лукоки на два пъти, Натанаел и Вандерсон.

Изненадващо Димитър Димитров – Херо заложи на всичко най-добро и въпреки, че след четири дни тимът му се изправя срещу "Хофенхайм" в мач от Лига Европа, той не даде почивка на нито една от звездите си.

Преди почивката "Лудогорец" беше неузнаваем, като в действията на разградчани лиспваше всякаква организация. Футболистите в зелено тичаха в различни посоки, а защитниците редовно оголваха зоните си, сякаш подканяйки "Септември" да им вкара гол. Играйки си с огъня на няколко пъти "Лудогорец" се измъкна, но в 44-ата минута Крис Гади наказа поредната грешка.

Французинът финтира Натанаел и Анисе, после преодоля и Козмин Моци и с техничен удар по тревата прати топката зад гърба на Ренан – 1:0.

След почивката "Лудогорец" показа различно лице и беше много по-активен, като промяната се усети веднага. В 53-ата минута Клаудиу Кешеру се разписа, но неговото попадение беше отменено заради засада.

Само 60 секунди по-късно шампионите все пак изравниха, като точен беше Натанаел. Левият краен защитник се оказа на отлична позиция в наказателното поле и с десния крак рализира от близка дистанция.

Две минути след гола на Натанаел, Джоди Лукоки също се разписа и изведе шампионите напред.

Двата бързи гола определено стъписаха домакините от "Септември", които започнаха да действат по-прибързано, дори припряно и доста често оголваха защитата си. Ролите на терена се смениха, но по-класния отбор на "Лудогорец" без проблем наказа неточностите на съперника си.

В заключителните минути на мача разградчани вкараха още два гола, дело на Лукоки и Вандерсон, оформяйки крайното 1:4.

"Започнахме несериозно и лежерно. Имахме пробиви, но не намерихме вярното решение при последния пас. Трябваше да получим гол, за да се усетим, че не можем да продължаваме по този начин и да вдигнем оборотите", обясни Димитър Димитров след мача.

Според него футболистите сами са усетили, че може да се стигне до неприятна загуба и са променили коренно поведението си на терена.

"Тимът на "Септември" е много опасен в атака и мисля, че може да създава проблеми на останалите отбори. При нас бройката малко не достига и се усеща умора. Предстои ни период от 20 дни, в който трябва да играем седем мача", добави Херо.

Dnevnik.bg