5 дка иглолистна гора спасиха от опожаряване огнеборците от Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. 

Сигнал за пожар в сухи треви в село Каспичан, който бил в непосредствена близост до борова гора бил получен в 14:12 часа вчера. На място е изпратен противопожарен екип от Нови пазар. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън са погасени с 600 литра вода.

Пожар в сухи треви горя и между селата  Върбяне и Избул. На място пристигнал противопожарен екип. Пламъците, които обхванали площ от около 95 000 кв.м. били погасени с 4 тона вода. Пожарът е без нанесени материални щети.

Два пожара са погасени в дежурството на огнеборците на 31 септември до 1 октомври. Единият е в сухи треви. Възникнал е малко преди 16 часа вчера близо до селскостопанския двор в село Мадара. Погасен е 1000 л. вода и е без материални загуби.

В 12:35 часа вчера бил приет сигнал за пожар в апартамент на ул. “Патриарх Евтимий“ в Нови пазар. Екипът, който пристигнал на място  установил, че се е запалил комин поради висока температура  в тялото. В жилището на четвърти етаж, собственост на 60-годишния Р.Р. били опушени около 70 кв.м. стени.

ШУМ.БГ