И тази събота (14-ти октомври) на Общински пазар – Шумен Изложението ЗА ЗЕМЯТА И ХОРАТА ще срещне шуменци с родни фермери и техните натурални храни и продукти.

Млечни и суровосушени месни продукти от малките семейни животновъдни ферми „Капанци”, с. Осенец, Разградско; „Овчарника”, с. Доброглед, Варненско и „Биволоферма”, с. Алескандрово, Ловешко, ще Ви върнат към старите български традиции в производството на чистата родна храна. В събота ще може да си купите лавандула, мента, маточина, мурсалски чай и други билки и чайове, отгледани грижливо от местни производители.

Пчелари от Добруджа и Шуменско ще Ви предложат отново изключително богат асортимент от пчелни продукти: различни видове мед, тинктури, тахани, кремове, сладки. Биосертифицирани ядки, плодове и зеленчуци, както и различни вкусотии, направени от тях, ще са още една не малка част от предлаганите продукти. Новост ще е натурална козметика за коса, лице и тяло, ръчно изработени сапуни с етерични масла, бомби за баня, плъстени сапуни и още интересни родни продукти.

Зад своето производство, с името си ще застанат отново българските производители, приели чистият натурален продукт за своя кауза.

„Отстояваме идеята да срещаме хората с малките български фермери, като по този начин да помогнем на родното производство да стане по-достъпно”, споделят организаторите.

Фермерски пазар ЗА ЗЕМЯТА И ХОРАТА - тази събота на ОБЩИНСКИ ПАЗАР Шумен.
Фермерски пазар очакайте и на 28-ми октомври. Следващите издания на изложението ще се провеждат отново в съботните дни, през седмица.

За повече информация: Фейсбук страницата на изложението

Рекламна публикация