Лудогорец" ще разчита на португалска помощ при гостуването на "Спортинг Брага" в третия си мач от групите на Лига Европа. Бившият халф на разградчани Фабио Ешпиньо, който в момента играе в родината си за тима на "Боавища", ще помага в разузнаването, призна Марселиньо.

"Чух се с Фабио Ешпиньо и ще се видим, когато той дойде в нашия хотел. Той знае повече за "Брага", играл е срещу тях и може да ни помогне много", каза Марселиньо при заминаването на "Лудогорец" за Португалия.

Ешпиньо игра за разградчани между 2013 и 2015 г. и записа 95 мача във всички турнири, вкарвайки седем гола. Португалецът участваше при първото влизане на "Лудогорец" в Лига Европа и Шампионската лига. Той познава добре "Брага", след като в началото на септември игра срещу тях за купата на Португалия (загуба за "Боавища" с 1:2), а през миналия сезон се разписа срещу този съперник за 1:1 като домакин.

"Няма какво толкова да говорим за футбол, а по-скоро да играем и да покажем на терена, че сме по-добри от "Брага". Съперникът е добър, но ние сме готови да направим нов голям мач, гледахме ги на видео. Знаем къде са най-силни и къде ще ни бъде трудно да им се противопоставим", добави Марселиньо.

"Лудогорец" има четири точки след равен с "Истанбул Башакшехир" и победа над "Хофенхайм", но сега се изправя срещу лидера в групата. "Брага" е с две победи от първите си два мача, но това не притеснява капитана Светослав Дяков.

"Всички отбори в групата са силни и ние трябва да подходим сериозно към това предизвикателство. "Брага" е добър отбор, но аз съм убеден, че сме готови, трябва да излезем с положителен резултат от двубоя в Португалия", каза халфът.

Защитникът Георги Терзиев коментира сблъсъка между големите бразилски колонии в двата тима. В "Лудогорец" и "Брага" играят по 10 представители на южноамериканската страна. "Дано нашите бразилци са по-добри от техните", каза бранителят.

"Лудогорец" замина без контузения Густаво Кампаняро, както и Върджил Мисиджан, който тренира с втория отбор. Треньорът Димитър Димитров-Херо реши да вземе в групата Рафаел Форстер. Централният защитник има само един мач за първия състав (игра срещу "Оборище" за купата – бел. ред.) и досега играеше основно за дубъла.

"До момента се представяме добре в Лига Европа. Ако продължим по същия начин, можем да излезем от групата. В Португалия трябва да бъдем максимално концентрирани, предстои ни да се изправим срещу фаворита в групата. "Брага" е във възход и има пълен актив от точки. Има още мачове до края и всичко може да се случи. Шансовете ни ще се увеличат, ако утре успеем да вземем нещо", заяви изпълнителният директор Ангел Петричев.

Dnevnik.bg