Спортният министър Красен Кралев заяви, че най-много от всички иска казусът със стадион "Българска армия" и тренировъчната база "Панчарево" да бъде решен. По думите му е ясно "къде са феновете на ЦСКА", но трябва да бъдат спазени законовите процедури.

"В най-скоро време ще се обяви търг, конкурс. Както знаете, сменихме статута от публична държавна в частна държавна собственост. Сега вкарваме документите в Агенцията по вписванията. В момента, в който излезе, ние сме готови с тръжната документация и ще го обявим", каза Кралев в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Засега желание за участие в конкурса са изявили елитният "ЦСКА - София", който е ръководен от Гриша Ганчев и в момента ползва базите, както и състезаващият се в Трета лига "ЦСКА 1948".

В края на септември директорът в "ЦСКА - София" Пламен Марков изрази увереност, че базите ще останат при настоящия им ползвател. Наскоро същото заяви и друг от директорите в клуба - Милко Георгиев. Това породи недоволство от страна на хората в "ЦСКА 1948" и подозрения, че конкурсът е предрешен.

"Пред хора в Лондон г-н Милко Георгиев е заявил, че министър Кралев се е разбрал с ръководството и "ЦСКА -София" взима базите. Искам да вярвам, че това е една лъжа. Надявам се, че думите на г-н Георгиев не са истина. Министърът обеща публично, че търгът ще е честен и прозрачен. Така трябва да бъде", каза председателят на "ЦСКА 1948" Добрин Гьонов. 

Кралев заяви днес, че с екипа му са наясно "кой вдига пушилката" около казуса с базите. "Не мога да коментирам нищо в момента, защото при всички положения ще се намери някой, който да го използва, за да твърди, че търгът е опорочен и предрешен."

"Ясно е, че има закон, който трябва да се спази. Ясно е къде са феновете, но има процедури, законови правила и трябва да си извървим пътя. Колкото и да ми е тежко, колкото и бързо да искам това да приключи. Всеки ден общувам с фенове в социалните мрежи. Бързат хората, притеснени са, искат този въпрос да реши. Аз го искам повече от тях", допълни спортният министър.

Кралев се похвали, че има "сърце и характер" да решава такива "тежки казуси".

"Това е проблем, който е затлачен с години. И не е единственият. Тези имоти са прехвърлени от министерството на отбраната към министерството на спорта преди повече от десет години. И нищо не се е случило до този момент. Сега тръгваме да решаваме проблем, който както и да тръгнеш да го решаваш, все ще се намери някой да сезира прокуратура, да пуска обвинения и клевети по медиите", заяви той.

"Тежки са казусите, но трябва да имаш сърце, за да ги решаваш. Трябва да имаш характер. Аз няма как да избягам. Ако ние не го решим този въпрос, няма кой друг. Ясно е, че не на всички ще се хареса. Не може всички да са щастливи. Ние се опитваме да сме 100% плътно до закона и да сме максимално справедливи", завърши спортният министър.

Дневник