Лудогорец" отпадна драматично в първия кръг на Шампионската лига за младежи до 19 години. Разградчани бяха на секунди от място в следващата фаза, но допуснаха гол в третата минута на добавеното време и загубиха с 2:3 при гостуването на босненския "Железничар".

Първата среща в България завърши 1:1. В реванша юношите на "Лудогорец" два пъти успяха да изравнят резултата. При 2:2 те щяха да се класира за втория кръг заради повече голове на чужд терен. Българският шампион обаче не успя да удържи равенството.

"Железничар" откри резултата още в третата минута на двубоя в Сараево с гол на Семир Дацич. "Лудогорец" успя да изравни само четири минути по-късно след попадение от пряк свободен удар на Ивайло Климентов.

Девет минути след почивката Айдин Муягич отново изведе домакините напред. Мартин Минков възстанови равенството в 70-ата минута, но Харис Хайдаревич прати босненците в следващата фаза с победно попадение в 93-ата минута.

Шампионската лига за младежи е разделена на два потока. Първият е огледален на мъжката Шампионска лига - със същите 32 отбора, разпределени в осем групи. Във втория на директни елиминации играят 32 отбора, които са националните първенци или носители на национални купи и клубът им не е част от най-силния европейски турнир.

През февруари осемте останали отбора във втория поток играят баражи със заелите второто място в осемте групи на първия поток. Победителите се присъединяват към класиралите се на първо място в груповата фаза, след което започват директни елиминации до определяне на шампиона.

Дневник