Пари сен жермен", "Барселона" и "Манчестър юнайтед" направиха голяма крачка към директните елиминации на Шампионската лига. Те записаха третите си победи в груповата фаза и събраха максимален актив от девет точки след първите три кръга.

Във вторник това направиха "Манчестър сити" и "Бешикташ". "Челси" пропусна да се присъедини към тази компания, след като завърши 3:3 с "Рома" на "Стамфорд бридж" в най-зрелищния двубой от началото на турнира.

Шампионът на Англия пропиля два гола аванс и беше на път да загуби срещу "вълците", вдъхновени от изигралия стотния си мач за отбора Един Джеко. Еден Азар обаче спаси лондончани от първо поражение в турнира и запази позиция им на лидер в група С.

Давид Луис даде начало на головото шоу на "Стамфорд бридж" в 11-ата минута. Бразилският защитник, който в този мач игра като опорен халф, се разписа със страхотен изстрел от дъгата на наказателното поле.

Попадението дойде в момент, в който "Рома" имаше игрово предимство и владееше повече топката. След гола "вълците" продължиха да играят активно, но само веднъж затрудниха Тибо Куртоа.

В 32-ата минута Раджа Наинголан стреля отблизо след подаване на Кевин Строотман, но белгийският страж на "Челси" спаси.

Пет минути по-късно домакините удвоиха аванса си. Азар отне топката в своята половина и организира бърза контраатака. Белгиецът комбинира вляво с Алваро Мората, който опита изстрел. Топката обаче рикошира и попадна в Азар, който не сбърка от границата на вратарското поле.

"Рома" обаче успя бързо да се върне в мача след страхотен гол на Александър Коларов. В 40-ата минута сръбският защитник проби отляво и с мощен изстрел с левия крак разстреля Куртоа.

В 64-ата минута италианците изравниха след поредния зрелищен гол в мача. Федерико Фасио достави прекрасен извеждащ пас от дълбочина за Джеко, който без забавяне изпрати топката в мрежата със зрелищен изстрел от воле.

Само шест минути по-късно босненският нападател изведе "Рома" до пълен обрат. Коларов центрира от свободен удар, а голмайсторът на "вълците" изпревари играчите в синьо и прати топката в мрежата с глава.

"Челси" обаче бързо успя да изравни. В 75-ата минута сините разиграха добре по десния фланг, Педро центрира меко към Азар и нисичкият белгиец отправи прецизен удар с глава, който прати топката в далечния ъгъл на вратата.

След този двубой "Челси" остава на върха в група С със седем точки, следван от "Рома" с пет. В ранния мач днес дебютантът "Карабах" измъкна нулево равенство срещу "Атлетико" (Мадрид) и спечели историческа първа точка за азербайджанския футбол в Шампионската лига.

ПСЖ продължи впечатляващото си представяне в турнира след убедителна победа с 4:0 при гостуването на "Андерлехт". Парижани остават единственият отбор без допуснат гол от началото на груповата фаза, като в същото време са отбелязали 12 попадения.

Килиан Мбапе откри резултата още преди да са изминали три минути. Минута преди края на първото полувреме Единсон Кавани удвои аванса на французите. Неймар добави трето попадение в 66-ата минута, а Анхел ди Мария оформи крайното 4:0 в 88-ата минута.

В другия мач от група В Юп Хайнкес се завърна в Шампионската лига при безпроблемна победа на "Байерн" с 3:0 срещу "Селтик". Предишният мач на 72-годишния специалист в турнира беше финала срещу "Борусия" (Дортмунд) през 2013 г., когато баварците спечелиха петата си европейска титла.

Томас Мюлер, Джошуа Кимих и Матс Хумелс отбелязаха попаденията за втория успех на "Байерн" от три мача. Баварците събраха шест точки и поведоха с три пред "Селтик". "Андерлехт" е последен без точка и без отбелязан гол.

На "Камп ноу" "Барселона" победи "Олимпиакос" с 3:1. Каталунците откриха резултата в 18-ата минута след автогол на Димитриос Николау. В 42-ата минута Жерар Пике остави домакините в намален състав. Испанският национал получи втори жълт картон, след като вкара гол с ръка.

Това не попречи на лидера в Примера дивисион да спечели. В 61-ата минута Лионел Меси покачи на 2:0 от пряк свободен удар. Аржентинецът вкара своя гол №100 в европейските клубни турнири.

В 64-ата Лука Дин подпечатат третата поредна победа на "Барселона" с трето попадение. В добавеното време Николау се разписа отново, този път в правилната врата, за да оформи крайния резултат.

В другия мач от група D "Ювентус" измъкна много трудна победа с 2:1 срещу "Спортинг" (Лисабон). Гол на Марио Манджукич в 84-ата минута донесе успеха на италианския шампион, който излезе на второ място с шест точки. "Спортинг" има три, а "Олимпиакос" все още търси първата си точка.

В група А "Манчестър юнайтед" имаше нужда от автогол на вратаря дебютант Миле Свилар, за да постигне изстрадан успех с 1:0 при гостуването на "Бенфика". Португалците допуснаха трета загуба от три мача и сведоха до минимум шансовете си да се класират за осминафиналите.

Свилар изигра своя първи официален мач за първия отбор на "Бенфика". Само на 18 години и 52 дни той стана най-младият вратар в историята на Шампионската лига.

Дебютът му обаче се превърна в кошмар в 64-ата минута. Маркъс Рашфорд стреля от свободен удар, а Свилар улови топката, но след това влезе с нея във вратата. Технологията на голлинията потвърди попадението и донесе три точки на "Юнайтед" в двубой, в който не се виждаше как някой от двата отбора ще отбележи.

"Базел" се протегна към втората позиция след победа с 2:1 като гост на ЦСКА (Москва). Швейцарският шампион събра шест точки и се откъсна с три пред московчани преди втората среща между двата отбора, която е на 31 октомври в Базел. "Бенфика" е на последно място без точка и с голова разлика 1:8.

Дневник