Изцяло новия модел "Субару" XV, представен през тази година в Женева и първи модел в Европа, конструиран на новата глобална платформа на марката, е основният акцент на щанда на компанията на софийския автосалон. Моделът е снабден с набор системи за сигурност, обединени под името EyeSight.

Сред тях са система за автоматично спиране при опасност от удар, адаптивен круиз контрол и асистент за спазване на лентата. Другото ново оборудване, свързано с избягването на инциденти, е сигнализацията при приближаване на автомобил или човек при маневри на заден ход.
 

Субару" XV се предлага с изцяло нова версия на 2.0-литровия 4-цилиндров боксер двигател с директно впръскване на горивото. Тя има мощност 156 конски сили, а теглото на мотора е намалено с 12 килограма.
 

Базовият мотор е 1.6-литров със 114 коня. Преработената вариаторна трансмисия вече се предлага стандартно с X-Mode, за да осигури още по-добро управление на колелата при хлъзгави повърхности и стръмни склонове. При изработването и теглото е било намалено с почти 8 килограма.
 

а щанда на "Субару" могат да се видят още три модела от моделна година 2018. Дни след представянето им на изложението във Франкфурт в Сохия присъстват спортния модел WRX STI, обновеният "Леворг" и "Форестър" XT.

Дневник