Лудогорец" гостува на "Брага" в третия си двубой от груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион и петият в португалското първенство ще премерят сили на стадион "Мунисипал" от 22.05 часа.

Двата отбора заемат първите две места в група С. "Лудогорец" стартира с нулево равенство при гостуването на "Истанбул Башакшехир", след което победи "Хофенхайм" с 2:1 у дома. "Брага" е лидер със стопроцентов актив от шест точки след две победи с 2:1.

Досега нито един отбор от България не е успял да спечели официален мач на португалска земя. В осем срещи българските представители са записали едно равенство и седем загуби.

"Няма да открия топлата вода, ако кажа, че "Брага" е изключително силен отбор. Той го показва със своето поведение и резултатите си до момента. Това е отбор с много изчистен стил, играят много комбинативен футбол. Но като всеки и те имат своите слабости", каза старши треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров-Херо на пресконференцията преди двубоя.

"Това, че имаме доста голям опит в Европа, е някакъв плюс за нас. С резултатите, игрите и потенциала си обаче "Брага" показа, че е фаворит в нашата група. Не съм изненадан от класирането, въпреки че "Хонфехайм" беше определян като големия фаворит. Според мен "Брага" заслужено е начело в групата", допълни той.

"Лудогорец" няма победа като гост в европейските турнири в девет поредни мача. За последно разградчани спечелиха далеч от дома преди 14 месеца, когато победиха "Цървена звезда" с 4:2 след продължения в квалификациите на Шампионската лига. Оттогава българският първенец записа шест равенства и три загуби в европейските си гостувания.

Дневник