Чехът Томаш Бердих и канадецът Милош Раонич няма да играят до края на 2017 г. Те станаха поредни големи имена, които прекратяват предсрочно сезона си заради контузии. По-рано през годината това направиха Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка,Кей Нишикори и Жил Мюлер.

Бердих, който през този сезон игра полуфинал на "Уимбълдън", има контузия в гърба. Той ще пропусна последните два турнира, в които беше заявил участие - във Виена и Париж, което го лишава от шансове да се класира за финалите на АТП за осми път.

"Играя с болки в гърба още от "Уимбълдън". След последния ми мач в Пекин усетих, че нещата се влошават. Бях посъветван от лекарите да почивам две седмици и да се подложа на лечение, за да бъда напълно здрав и готов за началото на следващия сезон", заяви Бердих.

Той записа 35 победи в 53 мача през сезона. 32-годишният чех не успя да спечели титла за пръв път от 2013 г. Той беше част от финалната четворка на "Уимбълдън" за втора поредна година, а в останалите три турнира от Големия шлем не успя да прескочи третия кръг.

Раонич сложи край на мъките си през 2017 г., в която непрекъснато имаше проблеми с травми. Той започна сезона под №3 в световната ранглиста, а в момента заема 12-ата позиция.

Канадецът изигра само три турнира (Вашингтон, Монреал и Токио), откакто загуби от Роджър Федерер в четвъртфиналите на "Уимбълдън". Той се подложи на операция в китката и не игра седем последователни седмици, като беше принуден да пропусне US Open.

След това Раонич получи контузия в прасеца, заради която се оттегли само след един изигран гейм в двубоя срещу Юичи Сугита от втория кръг на турнира в Токио. 26-годишният канадец записва сезон без титла за пръв път от 2011 г. Той изигра 41 мача през годината, като спечели 29 от тях.

Dnevnik.bg