Английският футболен шампион "Челси" и компанията "Сони мюзик" обявиха ексклузивно партньорство. Двете страни анонсираха договора помежду си като "обединяване на два страстни свята на футбола и музиката". Според партньорството "Челси" и музикаланият гигат ще могат да използват своите играчи и артисти, за да произвеждат оригинално и иновативно съдържание за феновете си.

От фуболния клуб дори публикуваха специална плейлиста, която беше съставена от играчите на сините. Финансовите условия по сделката обаче не се съобщават.

Крис Таунсенд, търговски директор на "Челси", заяви: "Ние сме изключително развълнувани да обединим усилията си със "Сони мюзик", една от водещите развлекателни компании в света. Комбинирането на някои от най-известните музикални артисти и футболни звезди ще създаде новаторско съдържание и нови възможности за нашата глобална фенска маса".


От "Сони" определиха връзката между футбола и музиката като вдъхновяваща. Договорът е първи за компаията със спортен клуб, а вицепрезидентът Душко Юстич обяви, че е горд с партньорството.

Сезонът не е много успешен за "Челси" до момента. Настоящият шампион на Висшата лига се намира на пето място, като през уикенда загуби от последния в класирането "Кристъл палас". В Шампионската лига сините записаха равенство 3:3 като домакин на "Рома".

Dnevnik.bg