Новият вносител на марката "Мерцедес" "Силвър Стар" отбелязва 50 годишнината на придворната си тунингкомпания AMG по време на Автомобилен салон София 2017. Основен акцент на щанда на Mercedes е един от знаковите представители на GT семейството – AMG GT C Роудстър.

След SLS AMG, AMG GT е вторият самостоятелно разработен автомобил от "Мерцедес"-AMG. Към днешната дата в негомото семейство присъстват осем представителя с четири разновидности на мощности - от 476 до 585 конски сили.

AMG GT C, който присъства на щанда на марката в София, е най-мощният роудстър в семейството. Моделът се отличава със активна завиваща задна ос и електронния заключващ диференциал на задния мост. Цената на изложения експонат на "Мерцедес -AMG GT C Роудстър" е над 400 000 лева и е сред най-скъпите коли на изложението.

На щанда на "Силвър Стар" присъства и обновената S-класа на "Марцедес". Най-успешният автомобил в този клас в историята с 4 милиона продажби е получил близо 6500 промени при фейслифта, като те засягат както външния вид, така и оборудването и двигателите.

Dnevnik.bg