32-годишният К.И от село Кочово загина на място при катастрофа край „Дивдядово“, а 18-годишният Т.Б. от село Хан Крум е в шуменската болница с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Сигнал за тежкия пътен инцидент бил получен в полицията снощи малко след 23,00 часа. Съобщено било, че на „Белия баир“ на пътя Шумен - Велики Преслав са се ударили челно две коли.

На място веднага са пратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Установено е, е водач на лек автомобил Фолксваген Пасат с шуменска регистрация се движил в посока Велики Преслав. Навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в идващия насрещно лек автомобил Опел Корса с варненска регистрация.

След удара водачът на Опела К.И. е загинал на място. В МБАЛ-Шумен е откаран водача на Фолксвагена - Т.Б. Той е настанен за лечение в ОАИЛ с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота.
 
Работата по изясняване на причините за инцидента продължава. Образувано е досъдебно производство, казаха от полицията.

Починалият при инцидента мъж е кметът на село Кочово Кенан Ибрям. „Беше много свестен и трудолюбив млад мъж. Хората в селото много го обичаха и уважаваха“, каза за ШУМ.БГ кметът на община Велики Преслав Александър Горчев.

До насрочването на частични местни избори селото ще се управлява от секретаря на кметството с помощта на Общинския съвет и общината в Преслав. 

ШУМ.БГ