59-годишен мъж от с. Дибич с инициали П.Б. е бил задържан в полицейския арест, след като при проверка станало ясно, че управлява лек автомобил „Мерцедес“ с  2,10 промила.

Проверката е извършената на 19 ноември около 17:40 часа на кръстовището на улиците „Крайречна“ и „Георги Димитров“ в село Дибич. Тестван за алкохол, дрегерът отчел 2,10 промила в издишания от водача въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършеното престъпление е образувано бързо производство.

Пак на 19 ноември в полунощ е хванат и 33-годишният З.А. от с. Тодор Икономово. Той е спрян за проверка в село Вълнари на ул. “Георги Димитров“, от която станало ясно, че управлява Фолксваген „Голф“ с 1,68 промила алкохол. 

Бързо производство е образувано и срещу В.М. /36 г./ от село Габрица. На 19 ноември около 14:50 часа той е спрян за проверка в село Близнаци. От нея станало ясно, че  водачът управлява лек автомобил Рейндж Ровър, без да притежава свидетелство за управление. След справка станало ясно, че шофира в едногодишен срок от лишаването му.

ШУМ.БГ