Приключи ремонтът и на двете тръби на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус", съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". След като тази за посока Варна беше отворена на 25 септември, от днес няма ограничение и за пътуващите към София.

При ремонта на най-дългия тунел в България към момента (1195 м) е монтирано енергоефективно светодиодно осветление, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система. На входовете са монтирани светофарна уредба и променливи пътни знаци.

В сряда ще бъде спряно движението в тръбата за Варна

От АПИ съобщиха също, че на 22 ноември от 10 ч. до 16 ч. ще бъде спряно движението в тръбата за Варна. Причината е извършването на проверка на носимостта на мостовото съоръжение веднага след тунел "Витиня", което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София. Тежкотоварните автомобили с обща маса над 10 т ще минават по задължителни обходни маршрути.

Все още има ремонти по "Хемус"

Дори и след края на ремонта на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" ще продължи да има места със стеснения, където е възможно да се образуват колони. До 24 ноември заради ремонтни дейности в лявото платно на виадукт при девети километър от магистралата от 6 до 11 километър движението се осъществява двупосочно в дясното платно в посока Варна.

До края на месеца, също двупосочно в платното в посока Варна, е и движението от километър 29 до километър 35, причината е ремонт на виадукт. На три места се извършва ремонт на аварийните ленти, което налага ограничение на скоростта.

Дневник