Състезателят по тенис на маса от клуб "Роко" Росен Рачев прибави още два медала към колекцията си. Той спечели златно и бронзово отличие на международен турнир за купата на кмета на Пловдив.

Първото място Рачев завоюва на двойки в тандем с Нуридин Сепарбаев от Киргизстан. Надпреварата бе отворен тип и бе без възрастови групи, а Рачев/Сепарбаев вдигнаха купата след 5 победи.

В индивидуалната надпревара Росен Рачев стигна до полуфинал, където получи контузия и се отказа от срещата. Шуменецът обаче излезе в двубой за третото място и победи с 3:2 Стефан Гецов от Пловдив. В индивидуалния турнир в Пловдив участва още един шуменец Васил Манев, който се завръща в спорта след прекъсване. Манев зае петото място.

За Росен Рачев турнирът в Пловдив бе генерална тренировка за предстоящия кръг в А група. Тимът на "Роко" ще е домакин на 2-ия кръг от шампионата. В Шумен идват осемте отбора, които играят в групата. Мачовете ще се състоят в обновената зала "Юнак" на 25 ноември, като първият започва от 9,00 часа. Входът за зрители е свободен.

ШУМ.БГ