Верея" постигна втора поредна победа и общо осма за сезона, след като надигра с 2:0 "Етър" в последния мач от 16-ия кръг на Първа лига. Тимът от Стара Загора се изравни с "Ботев" (Пловдив) с по 26 точки, като в момента заема шестата позиция, с по-лоша голова разлика от жълто-черните.

Въпреки тежката финансова ситуация на "Трейс арена" футболистите на Илиан Илиев изиграха силен мач. В основата на успеха беше капитанът Георги Андонов, който подаде и за двата гола на тима си.

"Отговорихме по най-добрия начин след серията от три поредни загуби, които имахме преди, а сега вече сме с две победи. Работихме добре през седмицата и се представихме силно. Мачът беше приятен, поне според мен. Предстои ни мач с "Левски", като можем да откраднем нещо там, стига съдийството да е нормално", каза капитанът на "Верея".

Първият гол в мача отбеляза Валери Домовчийски в 26-ата минута. Нападателят завърши многоходова акция на тима си и откри резултата в срещата. Преди гола нито един от двата отбора нямаха надмощие, но "Верея" успя първи да се възползва и с единствения си точен удар за първите 45 минути да поведе.

През втората част "Етър" опита да отговори, изнесе играта в предни позиции, но не успя да стигне до чисти голови положения. В 76-ата минута "Верея" вкара втори гол и предреши изхода от сблъсъка.

Андонов открадна топката след грешка на Йордан Апостолов, изведе Исмаил Иса сам срещу вратаря и нападателят не сгреши, отбелязвайки първия си гол за "Верея".

"Етър" остава на 11-ото място в класирането, а поражението е трето поредно в гостуване за отбора от Велико Търново.

Дневник