Завръщането на ринга на британския боксьор Дейвид Хей за момента се отлага, съобщиха от екипа му. На 17 декември 37-годишният Хей трябваше да се бие срещу сънародника си Тони Белю, но е получил контузия на тренировка. Бившият шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) се е подхлъзнал по стълбите по време на тренировка.

От екипа му заявиха, че Хей е получил травмата на 16 ноември, а изследванията са показали, че не може да се възстанови до мача. Той е опита да се задържи на крака, хващайки се за парапет, но е разкъсал бицепса си.

Всички билети за двубоя, който трябваше да се проведе в "О2 арена" в Лондон бяха разпродадени. Срещата официално ще бъде пренасрочена за 24 март или 5 май 2018 г.

"Слeд злополучен инцидент по време на тренировка мога да кажа, че няма да се боксирам през 2017 г. Случи се по време на упражнение за изкачване на стълби, което съм правил хиляди пъти без да се нараня. Сега обаче се подхлъзнах и опитах да се хвана инстинктивно, но някак нараних бицепса си", каза Хей в официално обръщение.

Той се извини на съперника си Белю за отлагането на двубоя.

Двамата се биха през март, отново в "О2 арена", а Белю успя да нокаутира бившия световен шампион в 11-ия рунд. По време на срещата Хей контузи глезена си и заради това падна два пъти на ринга, но продължи да се бие. В 11-ия рунд треньорът му Шейн Макгайгън хвърли кърпата и даде победата на Белю.

Хей има 31 мача на професионалния ринг, в които допусна три загуби. Освен от Белю, той загуби от Карл Томпсън през 2004 г. и от Владимир Кличко през 2011 г., когато изгуби пояса на WBA. Тони Белю има 32 срещи на ринга, като спечели 29 от тях (19 с нокаут).

Дневник