Толкова е хубаво да постигнеш нещо подобно, когато си от страна като моята", каза Григор Димитров в студиото на CNN.

Българският тенисист изрази благодарността си за подкрепата, която е получил от българската публика по пътя към най-големия успех в кариерата си - спечелването на финалите на АТП в Лондон.

След въпрос, свързан с огромния интерес към финала в неделя, който събра над 1 милион зрители в България, Димитров отговори: "Гордея се, че съм българин. През целия си живот съм играл за страната си и съм сигурен, че хората ще го оценят."

"След всеки мач просто да видя българските знамена - атмосферата беше великолепна. Имах усещането, че играя у дома", заяви шампионът от Лондон, който вече е на рекордното трето място в световната ранглиста.

Димитров изравнява най-доброто класиране в историята на българския тенис - на Мануела Малеева от 1985 г. 26-годишният играч поставя нов рекорд за най-предна позиция в края на сезона. Досега най-доброто постижение за България беше шестото място, на което са завършвали Мануела Малеева (1984 и 1988 г.), Катерина Малеева (1990 г.) и Магдалена Малеева (1995 г.).

"Имаме традиции в тениса покрай сестрите Малееви, но аз искам да дам пример - не само в спорта, а и заради упоритата работа. Защото няма значение откъде си. Ако имаш големи мечти, ако вложиш достатъчно работа, отдаденост и страст - всичко се получава и това е резултатът", добави Димитров.

Дневник