Италианският гранд "Интер" ще направи всичко възможно, за да задържи капитана си Мауро Икарди колкото се може по-дълго на "Сан Сиро". Аржентинският нападател записва най-силния си сезон с екипа на "нерадзурите" и вече има 13 гола в 13 мача от Серия А. Любимецът на феновете отбеляза хеттрик в дербито с "Милан" и с това остана завинаги в историята на клуба.

Настоящият контракт на Икарди изтича чак през 2021 г., но ръководството смята да му предложи нов със значително по-добри лични условия. Аржентинецът е най-скъпоплатеният на "Сан Сиро", получавайки по 130 хиляди евро на седмица, но най-вероятно от клуба ще удвоят заплатата му.

Според "Гадзета дело спорт" "Интер" ще постави и клауза за откупуване от 110 млн. евро. С оглед на последните трансфери – Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро, Усман Дембеле в "Барселона" за 105 млн. евро и предстоящата сделка между "Монако" и ПСЖ за Килиан Мбапе от 180 млн. евро, сумата за Икарди е по силите на доста клубове. "Нерадзурите" обаче си гарантират евентуална печалба. Нападателят беше купен през 2013 г. за 13 млн. евро.

Информацията за нов договор на Икарди се появява ден след анонсирания интерес на "Реал" (Мадрид) към нападателя. Според медиите в Испания европейският клубен шампион го гласи за заместник на Карим Бензема.

Икарди има 138 мача за "Интер" в Серия А с 84 гола и 21 асистенции. Той води тима към завръщане в Шампионската лига, където "нерадзурите" не са участвали от сезон 2011-2012.

Dnevnik.bg