Силни, артистични, танцувални и рискови - такива са новите съчетания на състезателките от националния отбор по художествена гимнастика според председателя на българската федерация Илиана Раева. Тя изтъкна, че те ще бъдат пазени в тайна.

"Няма да се показват нови елементи", предупреди тя преди провеждането на открита тренировка, предизвикала голям интерес в тренировъчната зала на "Арена Армеец".

"Взимаме мерки за всеки случай, Живеем в свят на невероятни комуникации. Искаме все пак до януари-февруари да запазим в тайна нашите композиции. Мисля, че много вложиха треньорите и състезателите", каза Раева.

"Вярвам, че приятно ще изненадаме. В спорт като нашия трябва да има тактика и до последно трябва да запазим нашите композиции", допълни президентът на федерацията.

Тя е уверена, че съчетанията за предстоящия важен сезон са много сложни. Догодина България е домакин на световното първенство в София.

"Приключихме изработването на всички композиции и започваме изчистването им. Надявам се, когато трябва да сме подготвени", заяви Раева. Тя остана много доволна от големия интерес към откритата тренировка.

Dnevnik.bg