Арсенал" се класира за фазата на преките елиминации в Лига Европа. Лондончани загубиха с 0:1 от "Кьолн", но въпреки това си осигуриха първото място в групата си.

Това се случи благодарение на нулевото равенство между БАТЕ (Борисов) и "Цървена звезда".

Воденият от Арсен Венгер отбор остава на върха с десет точки. Сърбите и германците следват с по шест точки, като им предстои пряк мач в Белград, а БАТЕ е с пет, но в последния си двубой гостува на "Емиратс".

"Кьолн" стигна до победата с гола на Сехру Гираси от дузпа в 62-ата минута.

"Арсенал" имаше огромно превъзходство във владението на топката, атакуваше повече и имаше повече удари. Въпреки това германците съумяха да извлекат максимума и спечелиха.

Мениджърът на лондончани Венгер заяви, че на отбора му е липсвала точност при подаванията пред вратата на съперника. "Кьолн" се защитаваше с фантастичен дух и съсредоточеност", каза французинът.

"Атлетик" (Билбао) направи обрат за 3:2 срещу "Херта" и излезе втори в група J с осем точки. Берлинчани са четвърти с четири.

В другата среща от групата водачът "Йостерсунд" се наложи с 2:0 срещу "Зоря" и събра десет точки, с което се присъедини към 1/16-финалистите. Съставът от Луганск е трети с шест.

По-рано "Виляреал" се наложи с 3:2 срещу водения от Станимир Стоилов "Астана" като гост. Испанците са на върха в група А с 11 точки и са сигурен участник в следващия етап на надпреварата. В последния кръг шампионът на Казахстан гостува на "Славия" (Прага) и ще се бори да продължи в турнира.

Във фазата на преките елиминации са още "Лацио", "Ница", "Зенит", "Реал сосиедад", "Залцбург" и "Стяуа".

Dnevnik.bg