Лудогорец" допусна първата си загуба в Лига Европа през сезона след 1:2 срещу "Истанбул Башакшехир". Българският отбор пропусна възможност да се класира за 1/16-финалите.

В другия мач "Брага" победи с 3:1 "Хофенхайм" и си осигури място във фазата на преките елиминации.

Португалците са начело в група С с десет точки, а "Лудогорец" е втори с осем. С успеха си "Истанбул Башакшехир" събра пет точки и се върна в играта, а германците са последни с четири и без шансове за продължаване.

В последния кръг българския отбор гостува на "Хофенхайм" и се нуждае от точка, за да мине в 1/16-финалите. Турците пък приемат класиралия се вече "Брага". Ако "Лудогорец" и "Истанбул Башакшехир" завършат с равни точки, то съставът от Истанбул ще продължи в Лига Европа заради предимството си в преките двубои.

"Лудогорец" изигра слабо първо полувреме, след което губеше с 0:2. Турският отбор, макар и без част от основните си футболисти, използва възможностите си и взе добра преднина.

След почивката българският първенец се вдигна и намали с гол с глава на Марселиньо. Впоследствие "Лудогорец" се хвърли в нападение, но направи много пропуски, които не му позволиха да спечели точката, с която щеше да си осигури класиране.

"Истанбул Башакшехир" също имаше добри положения в края, но Ренан опази вратата си.

"Лудогорец" пръв вкара в 19-ата минута чрез Козмин Моци, но гол не беше зачетен, тъй като румънският защитник беше в засада.

Три минути по-късно гостите поведоха. Тогава Карим Фрай беше изведен отляво и подаде в наказателното поле, където Един Вишчъ с мощен удар отбеляза. "Истанбул Башакшехир" удвои в 27-ата минута, когато след грешка в защитата Фрай стреля и след рикошет в крака на Игор Пластун топката излъга Ренан и влезе във вратата.

До почивката домакините имаха възможности пред Марселиньо и Анисе, но без успех.

Още в началото на втората част "Лудогорец" се хвърли в атака. Вандерсон направи забележителен пропуск в 47-ата минута, като не успя да засече отблизо след отлично подаване на резервата Клаудиу Кешеру.

В 65-ата Марселиньо се възползва от центриране на Върджил Мисиджан и с глава намали. Последва натиск на българския отбор, но нови пропуски от добри положения попречиха да се стигне до изравняване. Вратарят на турците Гюнок спаси удари на Пластун и Кешеру, а Вандерсон не улучи вратата от чиста позиция.

В края и Ренан направи решителни спасявания.

Dnevnik.bg