Служители и работници на Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Паламара“ разчистват надвисналите над основните пътни артерии  клони и храсти в общините Никола Козлево, Венец и Каолиново, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Към момента е прочистена растителността в направленията Никола Козлево-Пет могили, Никола Козлево-Хърсово, Никола Козлево-Цани Гинчево, главният път Шумен-Силистра /в частта си в област Шумен/, Венец-Дренци, Венец-Осеновец и изхода на село Изгрев в посока Силистра. Следващата седмица ще бъдат окастрени опасните дървета и храсти по направленията Венец-Черноглавци, Ясенково-Капитан Петко и Кус-Лятно.

„Ще се опитаме да приключим, преди да е завалял сняг, за да може водачите да пътуват безпроблемно през зимата“, каза директорът на стопанството инж. Севен Башлъ. Той допълни, че за разчистване на опасните клони и храсти се използва техника на „Паламара“ и повдигаща се платформа, която е предоставена от община Венец.

„Действията, които предприехме са след проведена среща в Областна управа-Шумен, на която бяха набелязани мерки за подобряване условията за пътуване по републиканските и общински пътища през идващата зима. Уведомили сме полицията за работата си и те осъществяват контрол на движението по пътните отсечки, по които работим“, обясни инж. Севен Башлъ и допълни, че кастренето на опасните клони и храсти ще приключи до 30 ноември.

ШУМ.БГ