Законът за туризма трябва да се спазва, но и трябва да се внимава как се извършват проверките за придържането към него, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. Пред "Нова телевизия" тя обяви, че няма проблем с Валери Симеонов и излъчилият го коалиционен партньор, заради акциите срещу шума по морето от лятото и планираните такива по зимните курорти.

"Но по някои теми имаме различни гледни точки, което е абсолютно нормално. Както в една къща, така и в едно управление министрите могат да имат различни мнения по една тема. Така че е важно тези различия да се дискутират и да се вземе решение, което е максимално добро за обществото", допълни Ангелкова.

Коментирайки проекта за изменение и допълнение на Закона за черноморското крайбрежие, тя посочи, че Министерството на туризма е за специален статут на националните курорти и за въвеждане на ред при преместваемите обекти. "Трябва да се разчистят тези обекти, които не отговарят на определените схеми", обясни министърът.

Според Николина Ангелкова, след като през последните години е отчетен устойчив ръст в туризма, държавата е на прав път. Тя си пожела България да стане целогодишно устойчива дестинация, която да има ръст в сектора между 6 и 8%.

Dnevnik.bg