Изложба от детски рисунки, участвали в конкурса „Съдебната палата през моите очи“, ще краси двата етажа на Окръжен съд - Шумен до края на годината. Експозицията бе официално открита днес от председателя на ШОС София Радославова, която награди и авторите на най-добрите творби в конкурса.

„Днес за нас е един празник, защото тези красиви рисунки ни доставиха радост и удоволствие, внесоха позитивизъм в натовареното ни ежедневие“, обърна се към децата София Радославова.

137 рисунки на ученици от областта участваха в обявения от ШОС преди месец конкурс. Децата бяха разделени в три възрастови групи: І-ІV клас, V-VІІ и ІХ-ХІІ клас, като от всяка днес грамоти получиха по петима участници. Твобрите са оценявани от жури в състав: художниците Диян Евтимов, Александър Величков и най-младият служител на съда Десислава Йорданова.

Голямата награда в конкурса „Съдебната палата през моите очи“ бе присъдена на Илиян Илиев от Х клас на СУ „Сава Доброплодни“. Неговата рисунка ще бъде отпечатана на календара на ШОС за 2018 г. При най-малките първата награда бе присъдена на Симова Александрова от ІІ клас, която е представител на Арт школата към ОДК. Във възрастовата група V-VІІ като най-добра рисунка бе отличена тази на Мартин Цолов от VІІ клас СУ „Сава Добролодни“, а при най-големите победител е Александър Димитров ХІ клас от Арт школа към ОДК.

ШУМ.БГ