Водещата на предаването "Честно казано" Люба Кулезич категорично отрече да е споменавала за собствениците на телевизия Би Ай Ти в ефир във вторник вечерта. Това беше посочено като причина за свалянето й от ефир и прекратяване на договора от програмния директор Сашо Диков, който обясни, че тя изнесла невярна информация.

Коментарите в тв ефира

Кулезич разказа пред "Дневник", че във веселата част на предаването в разговор с Димитър Павлов за скечовете и пародиите, които той правел на сексоложката Наталия Кобилкина, Кулезич през смях обобщила: "Ох, ти ме развесели, че днес бях на едно гадно събрание, където пак се опитаха да ме коват, че съм неумерена, но всичко се размина, ти ми оправи настроението."

 Нито съм уточнявала в ефир какво събрание, нито кой какво и говорил - дали на етажната собственост, дали на обществена организация, добави Кулезич.

Коментарите на събранието в телевизията

Във вторник вечер в медиата е имало събрание, на което са присъствали директорите в телевизията, водещи на предавания и единият от собствениците Павел Вълнев. По време на него започнал конфликт между Кулезич и изпълнителния директор Симона Ангелова.

Люба Кулезич разказа, че на събранието Ангелова говорила в присъствието на собственика, как "се забелязвала една неумереност в телевизията", цитирала Атанас Буров, който казвал че "парите обичат тишината", визирайки малкия брой реклами, изразила притеснения, "че се говори че имаме политическа обвързаност" и "че "се финансираме отвън" и т.н.

Кулезич се ядосала - и обърнала внимание, че Буров имал предвид банките и парите, които "обичат тишината", а не медиите. Добавила, че тя - Кулезич - в лично качество е завела дело срещу Николай Бареков, който говорел, че ги финансира отвън Цветан Василев. "Дело трябваше да заведете вие от името на телевизията, защото е клевета за медията, а не аз", обърнала се водещата към изпълнителния директор.

Кулезич твърди, че не знае кой точно е свалил предаването, на нея все още не й е обяснено, предполага че е изпълнителният директор, но според нея това било правно неиздържано. "Аз съм юридическо лице и договорът е сключен с моята фирма "Дом продакшън", предаването е външна продукция. Очаквам някое длъжностно лице да ми обясни какво става в юридически смисъл."

Люба Кулезич смята, че информацията, която тече "по трасето от оперативното ръководство на телевизията до собствениците в Америка" е причината за свалянето на предаването. Никога не е имало досега натиск над мен за теми и лица, имах пълната свобода, казва Кулезич. Но отбелязва, че напоследък е била доста висока критичната температура в предаванията, включително в интервюто с издателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев, след него и с издателя на "Биволъ" Асен Йорданов... Тя допуска, че оперативното ръководство е обяснило на собствениците липсата на реклами за телевизията с високата критичност на предаването, и така се стигнало до свалянето му. Кулезич подчерта, че на събранието изрично се е извинила на собственика Павел Вълнев за острния тон, с който е репликирала изпълнителния директор.

Кулезич не може да каже дали би приела да прави ново предаване в Би Ай Ти, защото първо трябвало да бъде прекратен настоящия договор "според клаузите с които е сключен, а не с импровизации по медиите".

Дневник