"Керала бластърс" завърши 0:0 с "Джамшедпур" у дома в двубой от втория кръг на индийската Суперлига. Димитър Бербатов и съотборниците му записаха второ поредно нулево равенство след това срещу шампиона "Атлетико де Колката".

"Керала бластърс" и "Джамшедпур" изиграха много скучен мач, в който почти нямаше чисти положения за гол. По-добрите шансове се откриха пред гостите, но вратарят на домакините Пол Рашубка се отличи с няколко важни спасявания.

Бербатов започна като титуляр и остана на терена до края на мача. Българинът имаше само една възможност да се разпише. Тя дойде в 16-ата минута, когато бившият нападател на "Манчестър юнайтед" беше намерен на далечната греда след центриране отляво. Той отправи акробатичен удар от малък ъгъл, но вратарят на "Джамшедпур" Субрата Пал спаси.

Това се оказа и единствената ситуация, при която стражът на гостите трябваше да се намесва решително. Малко повече работа имаше Рашубка. В 31-ата минута той се отличи с двойно спасяване след пряк свободен удар на Мемо и добавка на Джери.

Когато стигнеше до топката, Бербатов беше пазен с всички средства от противниковите играчи. Срещу него бяха извършени доста нарушения, а две от тях бяха санкционирани с картони. В края българинът се изнерви от честите фаулове и на свой ред си изкара жълт картон за задържане и препърване на Мехтаб Хосейн.

В 75-ата минута Рашубка се справи със силен, но право в него насочен изстрел на Фарух Шудхари. Най-доброто положение за гол през целия мач беше създадено в последната минута на редовното време. Кервенс Белфорт отправи хубав изстрел с глава след центриране от десния фланг, но 36-годишният Рашубка показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

В следващия си двубой "Керала бластърс" отново ще бъде домакин. Тимът на Бербатов посреща "Мумбай сити" на 3 декември.

Дневник