Днес Google обявява резултатите от класация на най-често търсените термини, която представя уникална перспектива върху важните моменти и тенденциите от изминалата 2017 г.

В България най-много в "Гугъл" се е търсила информация за Григор Димитров. Това сочат обявените днес от интернет гиганта обобщени данни от класацията на най-често търсените термини. Следват избори 2017, "Мис България 2017" и VIP Brother.

Григор Димитров е и най-търсената личност в "Гугъл". След него се нареждат представилият България на "Евровизия" Кристиан Костов и боксьорът Кубрат Пулев.
Най-значимите събитие за годината според търсенията на българите са били бяха "Парламентарни избори" и "Евровизия". При филмите лидерските места са за "50 нюанса по-тъмно" и "Бързи и яростни 8". Що се отнася до сериалите, най-голям интерес е имало към "Сега и завинаги" и "Дамата с воала".

Сред най-търсените спортни събития са били двубоите на Григор Димитров, но силно присъствие оставя и несъстоялият се сблъсък на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. "Левски", ЦСКА и "Лудогорец" са сред най-търсените отбори от родната публика.

В световен мащаб най-често е търсена информация за урагана "Ирма", следват данни за "Айфон" 8 и "Айфон" Х. По отношение на личностите, лидер е телевизионният водещ от Ен Би Си Мат Лауър, уволнен през ноември заради сексуален тормоз на работното място.

Следва актрисата Меган Маркъл, придобила популярност, след като става новата приятелка на принц Хари. Лауър и Маркъл са съответно на четвърто и пето място и при най-търсените думи изобщо.

Челната петица на личностите се допълва от италианската телевизионна водеща Надя Тофа, продуцентът, обвинените в сексуален тормоз Харви Уайнстийн и Кевин Спейси.

Данни за глобалните резултати от "2017 година на търсене" могат да се намерят на Year in Search 2017 site.

Dnevnik.bg