Криминалисти от полицейското управление в Шумен разкриха трима непълнолетни 17-годишни момчета от Шумен, които направили опит за въоръжен грабеж, съобщиха от полицията.

Това се е случило на 10 декември вечерта на ул. “Гоце Делчев“ в Шумен, на която маскирани пресрещнали 30-годишна жена, като единият от тях насочил срещу нея оръжие. Жената побягнала, маскираните я настигнали и й нанесли удар в областта на окото, след което избягали, вероятно заради преминаващ автомобил. Жената съобщила в полицията и след получения сигнал криминалисти от полицейското управление са предприели действия и установили извършителите.

При извършените разпити тримата непълнолетни направили самопризнания и разказали за още един случай от същата вечер. Малко след като ударили жената се укрили до паркирани леки автомобили на ул. “Люлебургас“ и около 19.30 часа нападнали мъж, който преминал покрай тях.  Използвали оръжие, за да го заплашат и му поискали пари. Мъжът им дал 5 лева и продължил. За случаят потърпевшият съобщил днес в късния следобед в РУ-Шумен.

По време на проверката криминалисти намерили в единия 17-годишен шуменец два незаконно притежавани газови пистолета и богат арсенал от хладни оръжия, който включвал 12 ножа с различна големина, седем бокса, метален елемент с множество остри върхове, известен като шурикан.

Непълнолетните не са криминално проявени, казаха от полицията. Случаят ще бъде докладван на прокурор от Районна прокуратура – Шумен, където документирането на престъплението ще продължи под негов надзор.

ШУМ.БГ