Шампионът на Европа и Испания "Реал" (Мадрид) премина през много труден първи мач на световното клубно първенство, но успя да се класира за финала. Тимът на Зинедин Зидан губеше след първото полувреме срещу домакина на турнира "Ал Джазира", но направи обрат през втората част и спечели с 2:1 с голове на Кристиано Роналдо в 53-ата и Гарет Бейл в 81-ата минута.

Португалецът стана голмайстор №1 в историята на световното клубно първенство, а уелсецът отбеляза победното попадение няколко секунди след влизането си в игра. В опит да спечели турнира за трети път и да изравни рекорда на "Барселона", "Реал" ще се изправи срещу бразилския "Гремио".

В първия полуфинал носителят на Копа Либертадорес победи шампиона на Северна и Централна Америка "Пачука" с 1:0 след продължения. Финалът е в неделя от 19.00 часа на стадион "Сайед спортс" в Абу Даби.

"Ал Джазира" показаха много дисциплинирана игра и създадоха много проблеми на "Реал" с опасните си контраатаки. В началото на второто полувреме шампионите на ОАЕ стигнаха до втори гол, който първоначално беше зачетен от съдиите.

Попадението обаче беше отменено заради засада след видеопреглед. Повторенията показаха, че макар и с малко Мбарак Мбусуфа е бил зад защитата, когато получи топката на празна врата от Али Макбуд.

Малко след това "Реал" успя да изравни. Кристиано Роналдо беше оставен сам на границата на наказателното поле, получи топката от Лука Модрич, завъртя се и с плътен удар по диагонала намери далечния ъгъл - 1:1. Португалецът се разписа при деветия си удар в мача.

Роналдо излезе еднолично начело в голмайсторската листа на световното клубно първенство. Той вече има шест попадения в седем мача - с едно повече от Лионел Меси, Луис Суарес и Сесар Делгадо.

"Реал" засили натиска пред вратата на "Ал Джазира" и усилията на мадридчани бяха материализирани от Гарет Бейл в 81-ата минута. Уелсецът, който се появи като резерва секунди по-рано, засече подаване на Лукас Васкес.

Дневник